אוטוקאד -למה גם אתם צריכים לדעת אוטוקאד?

למה גם אתם צריכים לדעת אוטוקאד?

אוטוקאד הינה תוכנה השרטוט הנפוצה ביותר כיום בעולם בקרב מהנדסים, אדריכלים ומעצבים.
לפני שאתחיל להסביר את הצורך בתוכנת אוטוקאד בתור אנשי מקצוע, אני רוצה תחילה להסביר מדוע סטודנטים צריכים לדעת להשתמש בתוכנת אוטוקאד.
במהלך הלימודים במסגרת תואר ראשון או תעודה בתחומי ההנדסה, האדריכלות ועיצוב הפנים נדרשים הסטודנטים לבצע מספר לא מבוטל של מטלות ופרויקטים סמסטרילאיים במגוון תחומים הדורשים הצגת שרטוטים כאלה ואחרים.
יש נטייה טבעית לרוב הסטודנטים לרוץ לחנות כלי הכתיבה הראשונה ולהצטייד בעיפרון חד, מחק עבה וסרגל ישר .אז שניה לפני שאתם צוללים, קחו כמה דקות לראות מה האפשרויות שלכם כאשר תבחרו לשרטט באמצעות תוכנות שרטוט כמו אוטוקאד.
בלי הרבה מאמץ, מלבד הלמידה של התוכנה, תקבלו שרטוטים מדוייקים בהשקעה של הרבה פחות מאמץ ובנוסף לכל זה תוכלו להתחיל להשתפשף בשרטוט מקצועי שילווה אותכם לאורך כל החיים המקצועיים שלכם.

לעומת הסטודנטים ישנם בעלי מקצוע ועל מנת להבין קצת יותר טוב מדוע אם אתם נמנים בין בעלי המקצוע הנ"ל אתם צריכים לדעת להשתמש באוטוקאד צריך להבין את החלוקה בין כל אותם בעלי המקצוע.
מצד שני, ישנם בעלי מקצוע אשר עובדים באופן יומיומיי עם התוכנה. לדוגמא,אדריכלים ומעצבים אשר התוכנה מהווה להם את עיקר סביבת העבודה וכלהשרטוטים מבוצעים בה.
לעומתם, ישנם מהנדסים רבים ממגוון תחומים אשר תוכנת אוטוקאד מהווה להם לא יותר מאשר גיליון נייר שבו הם יכולים להראות לגורם המבצע את התוכנית שלהם (קבלן בניין,מפעל יצור מכונות וכו') ואת הדרך שבה הם רוצים שיבוצעו הדברים. כלומר, את עיקר העבודה שלהם עושים המהנדסים בתוכנות חישוב ואנליזה או לחילופין, על ידי חישוב ידני ולאחר שהחליטו על פתרון הם משתמשים בתוכנת השרטוט על מנת להראות איך מביאים לידי ביטוי את החישובים שלהם.דוגמא נוספת מתחום ההנדסה, מהנדס בניין מתחום תכנון הקונסטרוציה אשר מבצע את חישובי המבנה שלו בתוכנות אנליזה שונות, או על ידי חישוב ידני ולאחר שהגיע לתוצאות הוא מראה איך בא לידיי ביטוי החישוב שלו על ידי סידור האלמנטים השונים במבנה בתוכנית אשר משורטטת באוטוקאד.

בצד השלישי עומדים מי שאין בעבודתו שום צורך באוטוקאד. אז למה גם הוא או היא צריכים לדעת את התוכנה?
מכיוון שכל השוק כיום עובד עם התוכנה רוב הסיכויים שהגורמים שעובדים מולו עובדים עם התוכנה.  לדוגמא, במידה והחלטת שחלק מהתכנון של האדריכל לא יכול להיות מבוצע במציאות בשל מגבלה כלשהי בשטח, ניתן לחסוך זמן יקר על ידי פתיחת התוכנה, סימון החלקים ושליחת התוכנית המתוקנת לאדריכל.


לסיכום, ניתן לראות כי כיום אין מנוס מאשר לדעת לעבוד ולדבר באותה שפה כמו שאר בעלי המקצוע אשר מולם תעבדו יום-יום.

בניגוד לקורסים יקרים בשעות לא נוחות, אני מציע באתר חלופה נוחה להבנה, פשוטה לשימוש ובמחיר שווה לכל כיס. בנוסף ניתנת אחריות על הקורסים ותמיכה בכל נושא אשר תצטרכו.

מהנדס בניין-פז יעקובי


אהבתם את הכתבה? פרגנו לנו בלייק בעמוד הפייסבוק של האתר! 

לכל הכתבות בנושא פרויקט גמר למהנדסים והנדסאי בניין לחץ כאן.

לצפייה בחינם בסדרה של 3 סרטונים בנושא תכנון תקרה בקומה טיפוסית לצפיה לחץ כאן.

 עבור הנחיה וליווי בפרויקטי גמר ניתן לפנות במייל : Paz.Yaacoby@gmail.com  או בעמוד צור קשר.

Scroll to Top
דילוג לתוכן